Ammatilliset opettajat ry mukana SuomiAreena tapahtumassa Porissa 15.-19.7.2019.

Ammatilliset opettajat AO ry oli tänä kesänä vahvasti mukana Porin SuomiAreenassa. SuomiAreenan teemoina oli tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot.

 OAJ ry ja AO ry olivat näkyvästi mukana eri tapahtumissa koko viikon ajan. Keskusteluissa eri areenoilla nousi esille koulutuspolitiikka, koulutuksen nykytilanne, sekä uuden hallituksen linjaukset ja tavoitteet lähitulevaisuudelle. OAJ:llä ja AO:lla oli omat teltat tapahtuman keskiössä, tapahtumatorilla.

 OAJ ja AO oli näyttävästi mukana mm. seuraavissa Areena -tapahtumissa:

 Ammatilliset opettajat AO ry:n Torivartti MTV3:n lavalla.

Isäntänä stand up –koomikko, opettaja Mikko Vaismaa. Tiistain torivartin aiheina oli ammatillinen koulutus tänään! sekä opettajien työhyvinvointi.

POP UP –koulu.

Suuri yhteinen panos näkyi keskiviikon POP UP –koulussa. POP UP –koulussa esiteltiin nykypäivän koulua eri oppiaineiden ja eri teemojen kautta. Koulussa oli esillä mm. liikkuva terveystarkastus linja-auto ”Linkku”, raskaan kaluston opetukseen tarkoitettuja ajosimulaattoreita sekä muita digitaalisia sovelluksia ja pajoja. POP UP –koulussa tarjottiin myös ilmainen kouluateria.

Suomen menestys nojaa koulutukseen – Mihin amiksen jälkeen? Yliopistoilla ja ammattikorkeakouluilla on eroa!

Torstaina AO ry oli SuomiAreenan rantalavalla keskustelemassa ammatillisen koulutuksen nykytilasta ja tulevaisuudesta toisella asteella sekä ammattikorkeakoulussa. Keskustelujen teemoina oli:

Mihin tie jatkuu ammattikoulusta, korkeakouluunko? Moderni ammatillinen koulutus antaa valmiudet tulevaisuuden työelämään ja yrittäjyyteen mutta myös jatko-opintoihin.

Aiheesta keskustelivat lehtori Kimmo Liljeroos Winnovasta, lehtori ja pääluottamusmies Jaana Antila Winnovasta sekä lehtori Maija Peltomäki Winnovasta.

Miten yliopistot ja ammattikorkeakoulut täydentävät toisiaan? Mihin tiedettä tarvitaan, mitä ammattikorkeakoulut tuovat alueensa elinkeinoelämälle?

Keskustelijoina oli rehtori Jouni Koski Laurea-ammattikorkeakoulusta sekä rehtori Keijo Hämäläinen Jyväskylän yliopistosta.

Ammatillisten opettajien omalla teltalla oli myös paljon tapahtumia koko viikon.

Kansalaistoriteltassa järjestettiin päivittäiset kyselytunnit. Maanantaina mukana oli OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, OAO:n puheenjohtaja Päivi Koppanen ja AO:n puheenjohtaja Jouko Karhunen. Tiistaina vieraina olivat ammattikorkeakoulujen opiskelijajärjestö SAMOKin puheenjohtaja Iiris Hynönen sekä STTK-Opiskelijoiden puheenjohtaja Saana Simonen. Keskiviikkona paikalla olivat Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen ja AMKEn toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu. Torstaina keskustelussa mukana olivat opiskelijajärjestö SAKKIn puheenjohtaja Elias Tenkanen ja OSKU ry:n puheenjohtaja Jessica Makkonen.

Teltallamme pääsi myös pyörittämään onnenpyörää sekä jaossa oli päivittäin klo 11 ja klo 16 Ammatillisten opettajien ämpäreitä. Lisäksi me telttavuoroissa olleet vastailimme joka päivä tiukkoihin ammatillista koulutusta koskeneisiin kysymyksiin.